sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Pentula on hiljentynyt

Niiin se aika vierähti ja pennut ovat muuttaneet omaiin koteihinsa. Kaikki löysivät ihanat kodit jonne heitä oltiin kovin odotettu. Ensimmäiset päivät ovat mennyt mukavasti ja kaikki ovat kotiuneet hyvin!

Innolla odotamme mitä tulevaisuus tuo tullessaa näiden naperoiden osalta.

Ollaan saatu myös hienoja uutisia kasvattien ostalta eri harrastuslajeista! Heli ja Hinto rally-tokon puolelta, onnea tuplakisojen hienoista tuloksista.

Latviassa on myös juhlittu tuoretta Latvian muotovaliota! Onnea Kirsi ja Loco!

Saa olla todella iloinen harrastavista kasvattien omistajista.

perjantai 3. maaliskuuta 2023

Pentutarkastus 2.3

Torstaina pakattiin taas koko jengi autoon ja suunnattiin Vetmasters klinikalle Tuomas ja Tiina Illukan hellään huomaan pentutarkastukseen ja silmäpeilaukseen. Mukaan otettiin myös Woody poika jolla oli mennyt silmätarkastus tulos umpeen.

Tarkastus reissu meni kaikinpuolin hyvin. Pennut sai puhtaat paperit kaikilta osin ja samoin myös Woody! Pennut sai myös sirut niskaansa ja kennelliiton rekisteröinti on viety loppuun asti. Nyt vain odotetaan että paperit saapuu.

Ensimmäinen pentu lähtee maanantaina omaan kotiinsa. Pentureput on pakattu ja sopimuspapereita kirjoitettu. Peruutuksen vuoksi vapautunut pentukin on saanut oman kodin!

Muutama kasvatti käynyt luustokuvissa hyvin tuloksin! Iso kiitos heille ja terveitä vuosia harrastusten parissa. Luustokuvaukset on tärkeää tietoa omistajille itselleen kuten myös kasvattajille jatkon kannalta!

sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Pentutesti & näyttelytreenit 26.2

Kaunis aurinkoinen sunnuntai alkoi aikasin aamulla kun suuntasimme kuusi viikkoisten pentujen kanssa All4dogs hallille pentutestiin. Siellä meitä odotti Hanna Hautamäki.

Testit sujui odotusten mukaisesti ja kaikki oli todella reippaita. Oli mielenkiintoista seurata vierestä miten jokainen pentu toimi yksin, ilman sisarusten tukea. Kaikenkaikkiaan tulokset oli pentueen osalta oikein tasaisia. Ylpeä saa olla!

Iltapäivällä pidettiin vielä Vanton tilalla näyttelytreenit pienellä porukalla.

Meiltä myös vapautui peruutuksen vuoksi yksi uros pentu. Uros etsii aktiivista harraste kotia!

torstai 23. helmikuuta 2023

Pennut 5,5 viikkoa

Hui, kuinka aika menee hurjaa vauhtia ja pennut kasvaa nopeaa! Pennuista on kuoruitunut melkoisia villikoita ja jokaisen omat luonteet alkaa erottua. Ruoka maistuu mainiosti ja matolääkkeiden anto on ollut aivan lastenleikkiä, samaa ei ehkä voi sanoa kynsien leikkuusta koska kuka nyt haluaisi paikallaan pysyä kun maailma on avoin! Säät ei todellakaan ole ollut tämän pentueen puolella, mutta ollaan kuitenkin päästy ulos tutustumaan ja toivottavasti taas pian päästäisi.

Naskali hampaat isketään kaikkeen mitä eteentulee ja vierailijat ovat saaneetkin tästä osansa oikein mukavasti. Onneksi emä ei ole ainut leikittäjä, vaan kotoa löytyy muitakin lastenvahteja näille naperoille. Sunnuntaina suunnataan pentutestiin, jännää!

Jokaiselle on löytynyt oma virallinen nimi ja kutsumanimikin taitaa olla jo kaikilla :) Vielä olisi muutama viikko sanomalehtien vaihtoa edessä, pentuetarkastus ja sitten naperot muuttaaa omaan rakastavaan kotiin.

sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Pennut 3 viikkoa

Aika on kyllä mennyt todella nopeaa näiden ihanuuksien kanssa ja ne täyttääkin jo 3 viikkoa! Kaikilla on silmät olleet viikon auki ja jalat kantaa päivä päivältä paremmin. Alkaa vauhti kiihtymään ja sisaruksien välisiä kahinoita alkaa olemaan havaittavissa. Oli siis aika laajentaa asumusta! Eilen vähän nikkaroitiin lisää tilaa ja rohkeimmat lähtikin heti tarkastamaan tilukset.

Tänään aletaan maistelemaan 'kiinteää' pikku hiljaa. Naskali hampaatkin alkaa olemaan jo hieman näkyvissä, niitä odottaen! Eilen myös leikattiin kynnet ensimmäistä kertaa.

Pentujen eläinlääkäri tarkastus varattu sekä pentutesti aika on myös tulossa! Nyt vaan toivotaan että ilmat pysyy hillittyinä että päästäisiin ulkoilmaan tutustumaan myös mahdollisimman pian :)

maanantai 30. tammikuuta 2023

Liettua, Kaunas 27-29.1

Käytiin heittämässä viikonloppuna pieni road trip Liettuassa, ihan mukavin tuloksin! Lähdettiin matkaan torstai aamuna, mukana yksi bortsu ja kolme staffia. Laiva rantautui Tallinnaan puolen päivän jälkeen ja nokka suuntasi Liettuaa kohti. 580 kilometriä myöhemmin saavuimme kohteeseen, mukavaan airbnb asuntoon jonka olimme vuokrannut käyttöömme. Perjantaina oli ensimmäinen näyttely, tuomarina toimi Peter Harganyi, Unkari
Demzina's Blow Your Mind 'Woody' NUK1 LT-CAC PU 1 N-SERT CACIB VSP

Lauantaina uusi päivä ja uudet kujeet. Tuomari Jurate Butkiene, Liettua
Demzina's Blow Your Mind 'Woody' NUK1 LT-CAC
Sunnuntaina viimeinen, mutta ei vähäisin päivä. Tuomari Renata Peteviciene, Liettua
Demzina's Blow Your Mind 'Woody' NUK1 LT-CAC --> LIETTUAN MUOTOVALIO!

Reissu ei todellakaan ollut turha! Kotiin toimme yhteensä 7 uutta titteliä ja bortsu poika avasi cacib-tilin heti 15 kuukauden iässä!
Pennut ovat nyt kahden viikon ikäisiä ja silmät ovat auenneet sekä jalat alkavat kantamaan pikku hiljaa :)

tiistai 17. tammikuuta 2023

Pennut syntyneet 15.1

Vihdoin se päivä koitti kun pennut saapuivat maailmaan! Lämmöt tiputettiin jo lauantai iltana, yö oli rauhallinen mutta sunnuntai aamuna alkoi olla jo vähän levoton olo. Päivä meni petaillessa ja selvästi valmistautuen tulevaan. Ilta kun alkoi häämöttää oli pesässä täys tohina päällä ja selvästi kovat sipistukset. Ensimmäinen pentu saapui klo 20.08, tyttö.

Synnytys jatkui sujuvasti ja poltot pysyi hyvänä. Diva huolehti pienistä hyvin ja maitoa tuli riittävästi. Jokainen pentu oli reipas ja elinvoimainen, heti löysi tissille. Viimeinen pentu saapui klo 00.55. Yhteensä heitä saapui 3 urosta ja 2 narttua.

Ensimmäiset päivät on mennyt hyvin. Kaikille pennuille on tuntunut myös löytyvän se oma koti. On ilo seurata mitä näistä pienistä vielä kehittyy tulevaisuudessa!